Beszélgetéssorozat a 100 éves Csermák Antal Zeneiskola egykori növendékeivel

Tisztelt Olvasó,
A 100 éves zeneiskola szeretettel várja az érdeklődőket következő jubileumi rendezvényére.

Gyökerek és szárnyak
Beszélgetéssorozat a 100 éves Csermák Antal Zeneiskola
egykori növendékeivel

2016. december 5. 17:00

Csermák Antal Zeneiskola,
Auer-terem (Veszprém, Megyeház tér 5.)

Meghívott vendégünk Hites Gábor teológus és Juhász-Laczik Albin bencés atya, beszélgetőpartnerük Balla Emőke, a Napló újságírója.
A beszélgetés során Pituk Gábor Schubert: Á-dúr szonátájának I. tételét adja elő zongorán.

Hites Gábor a veszprémi zeneiskolában Egyed Józseftől tanult meg klarinétozni. Középiskolai tanulmányait is Veszprémben, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. Teológiát a Sole Scripture Teológiai Főiskolán végzett. Tanulmányai elvégzése után az újszövetségi görög nyelv, majd később a római levél tantárgyat tanította. A bibliai ismeretterjesztő előadások mellett lelkigondozói, lelkipásztori szolgálatot végez.

Juhász-Laczk Albin a zeneiskolában zongorát tanult Zalavári Istvánnénál. Középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte, Svájcban, majd az Egyesült Államokban tanult teológiát. Ezt követően történelem és angol szakos diplomát szerzett az ELTE hallgatójaként, majd doktori címet szerzett a PPKE  Jog és Államtudományi Karán.
Kutatási témája a modern szerzetesjog partikuláris fejlődése. 2007 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, 2011 óta helyettes.

Megszakítás