Erkel zenekar 2023

 

Sikeresen megszervezésre és lebonyolításra került a Fúvós flow koncert 2023. március 30-án a Csermák Antal Zeneiskola hangversenytermében. A teltházas koncerten népszerű fúvószenekari műveket szólaltatott meg az együttes. A Gizella napok programjai között, május 12-én szerveztük meg a fúvóstalálkozót, mely az Erzsébet ligeti szabadtéri színpad helyett a Csermák Zeneiskola hangversenytermében került lebonyolításra a rossz időjárás miatt. Magyar zenekarok és szlovák együttes közreműködésével, a “sztár” fellépő a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara volt Szalóky Béla vezetésével. Ezt követően a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, július 21-én, a Kossuth utcán, flashmob szerűen szerveztünk fellépést, sok száz hallgatónak örömére. Szeptember 29-én az Erzsébet ligetben a MAZSIKE Sétafesztivál programjában adott koncertet az együttes. A program során klezmer zenei betétek is megszólaltak. Augusztus 5-én a VII. Kertkávézók a Jeruzsálem-hegyen programjainak sorában fellépésre került sor RózAlíz kertjében. 2023. október 1-én a lókúti önkormányzat meghívására a falunapon lépett fel a zenekar. 2023. október 2-án a Lovassy Gimnázium tornacsarnokában a városi Zenei Világnap koncert közreműködője volt az együttes. Az október 29-re tervezett fellépés az Erzsébet ligetben a rossz időjárási körülmények miatt sajnos elmaradt. A Karácsonyi koncert a Csermák Antal Zeneiskola Csermák termében 2023. december 15-én hangzott el, telt ház előtt. Minden programunkon nagy számú közönség előtt sikerült bizonyítanunk az együttesben folyó szakmai munka minőségét. A hallgatóságban gyermekektől a felnőttekig, jellemzően családok tagjai foglaltak helyet.
Az éves programok tervezése során nem tudtunk minden lehetőséggel számolni előre. Ebből kifolyólag a programjaink dátumait a városi és egyébb rendezvények miatt kénytelenek voltunk módosítani. Az Erkel Ferenc Fúvószenekar 2023. évi programjai a tervezettek szerint alakultak, de még egyéb felkéréseknek is sikerült eleget tennünk.

A projekt megvalósítása során a tervezett célcsoportokat sikeresen meg tudtuk szólítani. A gyermekektől a felnőttekig, minden korosztályhoz eljutott az igényes fúvós zene, és még a az etnikai különbözőségekre is figyelmet tudtunk fordítani munkánk során. Családi programként jelnt meg a zenekar több fellépése is, mely nagy számú közönséget vonzott. Már most megfigyelhető a fúvós zene iránti érdeklődés emelkedése a városban. Egyre többen érdeklődnek a hangszertanulás iránt a zeneiskolában. A felnőtt zenét tanulni vágyók száma is emelkedést mutat, többen azzal a céllal választják, hogy a későbbiekben az együtt muzsikálás örömét megtalálják a zenekari munkában. Legfontosabb eredmény, hogy nem csak Veszprém területén, hanem vidéken is sikerült kapcsolatot építeni, mely az elkövetkező időszakban tovább működhet, és más települések érdeklődését is az együttes irányába fordíthatja. Ez a regionális szerep Veszprém vonzáskörzetében fontos szempont volt. Szerencsés lenne, ha a városi- és környékbeli eseményeken nem más városok zenekarai szolgáltatnák a zenét, hanem az itt élő muzsikusok ezzel is szemlélteni tudnák a térség polgárainak összetartozását.
A Csermák Antal Zeneiskola tanárai és diákjai aktív tagjai az együttesnek, a próbák és fellépések jelentős része ide kötődik. A zeneiskola jelenleg a legfőbb partnere az Erkel Ferenc Fúvószenekarnak. A Veszprémi Prograiroda segítségével szerveződött a májusi Fúvós fesztivál, és az elkövetkező időszakra is van már érdeklődés a prograiroda részéről a zenekar irányába. A MAZSIKE Sétafesztivál sikerének köszönhetően egy hosszabb távú egymüttműködés körvonalazódik a szervezettel. A Lókuti Önkormányzat falunapjának sikeres koncertjét követően már a következő időszak együttműködését tervezzük és ennek köszönhetően más Veszprém környéki települések is felvették a kapcsolatot a zenekar vezetésével. Szakmai téren a májusi Fúvós Fesztiválon részt vett együttesekkel alakult ki tartós kapcsolat. A Magyar Mazsorett És Fúvószenekari Szövetség tagságába jelentkezett a zenekarunk, a felvételi eljárás folyamatban van. Külföldi fesztiválmeghívást is kaptunk.

A „Fúvós flow” című projekt (OC-MUV/4-2022/166268) az Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósult meg.

Elnyert támogatás: 6.000.000 Ft

Megszakítás